Núvols amb Tagxedo

Ara que hem enllestit l’assignatura, he trobat temps per fer una cosa que tenia pendent de dies enrere. Arran del suggeriment de Françoise Sanches, del blog Humanitats, en una entrada anterior, volia provar l’aplicació Tagxedo, que genera núvols de text.

He aprofitat el text que vaig fer servir per l’anàlisi textual, corresponent a sis entrades del blog El dit a la nafra. Primer, hi he enganxat el text tal com va sortir del blog, i he indicat un rang de 400 mots per analitzar. El resultat és el núvol que encapçala l’entrada i, com es veu de seguida, hi predominen mots buits.

M’he carregat de paciència, he improvisat una mica i he eliminat d’un fragment del text les paraules més destacades. Després, l’he enganxat al Tagxedo. Ha quedat així:

tagxedo_2

El resultat és un xic més equilibrat i  les paraules més freqüents no destaquen tant. Tot i així, és molt lluny de tenir una riquesa lèxica 1, en què tots els mots serien de la mateixa mida.

Tagxedo permet configurar la forma del núvol, el color i tipus de lletra, el rang de paraules a analitzar, etc., i sembla que estigui més aviat orientat a les xarxes socials, perquè quan has format un núvol t’ofereix de compartir-lo a facebook, twitter, etc., i també ofereix la possibilitat de confeccionar una panòplia d’objectes amb el teu núvol imprès (samarretes, tasses, bosses, etc.).

 

Una resposta a “Núvols amb Tagxedo

Deixa un comentari